Holidays are coming (I fucking hate Cola)…

Atsakinėdama į klientų laiškus aš darbe naudoju daug paruoštukų, kuriuos laikau specialiame tekstiniame failiuke. Pavyzdžiui, “Duh, jei neveikia parsisiuntimas, išsivalyk cache“. Arba “Su visa derama pagarba, tu nerandi parsisiųstų šablonų, nes tavo rankos kreivos. O dabar papasakok, ar sugebėjai paspausti visus mygtukus “Next“.“ Tik, be abejo, tai išsakoma komunikacijos specialistei tinkama leksika. (Čia derėtų pastebėti, kad mes turime ir tokių klientų, kurių bėdos tikros, o klausimai protingi. Tais mes labai džiaugiamės).

Šiandien teko pasirašyti naują paruoštuką. Šefas jaudinosi, kad po “Dubel“ bokalo aš kartais nepradėčiau siuntinėti užknisusių klientų velniop, bet rezultatu liko patenkintas.

Taip jau nutiko, kad šiandien e. paštu išsiuntėme klientams labai gražų sveikinimą su šventėmis. Su dailiu šriftu, snaigėmis ir avyte medinėmis kojytėmis (mes tokiomis apsistatę visą kontorą). Keli apsidžiaugė ir padėkojo, keli parašė, kad neveikia mūsų mygtukas “unsubscribe“, o dauguma atsiuntė automatinius atsakymus, kad jų nėra, nes jie švenčia. Bet yra ir ketvirta rūšis: amerikiečių krikščionys. Tie pradėjo rašyti piktus laiškus, nes mes mat jiems palinkėjome “happy holidays“, o ne “merry Christmas“. Sakė, kad juos užkniso politinis korektiškumas, kad jie švenčia Kalėdas, tad juos reikia ir sveikinti su Kalėdomis, o vienas mus apkaltino “anti-Christian bigotry“. Sakyčiau, šitam reikėtų įteikti metų oksimorono nominaciją.

Tad pasirašiau labai gražų ir politiškai korektišką paruoštuką apie tai, kad šios pora savaičių ir mums, ir daugumai mūsų klientų simbolizuoja naują pradžią, kuri apima kur kas daugiau nei Kalėdas. Kad mes norėjome palinkėti ko nors gražaus visiems savo klientams: ir religingiems, ir nelabai. Kad laimės ir džiaugsmo visiems žmonėms reikia vienodai. Šitoje vietoje sužimba žvaigždės ir iš dangaus ima kristi minkšti sniego kąsniai.

Laimės ir džiaugsmo ateinančių švenčių proga, mielieji! Meilės, taikos ir žiburiukų akyse! Vidinės ramybės ir išorinių linksmybių! Bučkis visiems į sustirusius nosių galiukus :*

Atsakymų: 1

  1. Sveikinimai yra faina. Šiandien gavo (turbūt) visi atviruką su kreipiniu “Mielas mokesčių mokėtojau..“. Kiek laimės suteikė! Su kolegom iškart sukūrėme alternatyvų tesinį – “džiaugiamės, kad šiais metais Jums sekėsi ir Jūs galėjote sumokėti mums mokesčius. Tikimės, kad 2011 metais mokesčiai bus dar didesni!“. Ir visos iš to sekančios interpretacijos… 🙂

Parašykite komentarą